La Castle Craig, tratam persoanele cu dependente de alcool si droguri, care prezinta si complicatii determinate de tulburarile de alimentatie, cum ar fi bulimia nervosa, hiperfagia (tulburarea “binge-eating”) si anorexia nervosa.  Nu putem interna pacientii cu anorexie care sunt extrem de slabi. Tratarea tulburarilor de alimentatie este integrata tratamentului pentru dependenta de alcool sau droguri.

Tulburarile de alimentatie sunt considerate afectiuni in cadrul carora a fost dezvoltata o relatie problematica cu mancarea. Alte comportamente prezentate de cei ce sufera de o tulburare de alimentatie includ: impulsivitate, imagine negativa a propriului corp, spirit perfectionist si un nivel scazut al stimei de sine.

Terapia pentru tulburarile de alimentatie

Planul nostru de tratament al tulburarilor de alimentatie se bazeaza pe Modelul Minnesota. Abordarea noastra foloseste terapia cognitiv-comportamentala, in grup. Grupurile sunt psiho-educationale, oferind informatii despre modelul in 12 Pasi utilizat de comunitatile de Anonimi cu Tulburari Alimentare.

„S-a demonstrat ca terapia cognitiv comportamentala este cel mai bun tratament pentru tulburarile de alimentatie specifice” – Glynis Read, PhD. – Specialistul Castle Craig in tulburari alimentare

Institutul National pentru Excelenta Clinica din Marea Britanie ofera urmatoarele recomandari: folosirea terapiei cognitiv-comportamentale pentru tratarea bulimiei nervosa si a hiperfagiei si folosirea psihoterapiei interpersonale si/ sau a terapiei familiale pentru tratarea anorexiei.

Evaluarea

Examinam pacientii cu tulburari de alimentatie pentru a evalua daca vor putea sau nu fi internati in cadrul programului nostru de tratament. Odata acceptati, vom obtine istoricul medical al dereglarii de alimentatie si vom face teste pentru a diagnostica si evalua conditia pacientului. Toate aceste informatii ne ajuta sa stabilim planul personalizat de tratament potrivit situatiei de sanatate a pacientului.

Dieta si pregatirea mesei

Bucatarii nostri asigura zilnic mese si gustari sanatoase si nutritive pentru pacienti. Personalul medical are grija ca pacientii cu tulburari de alimentatie sa adopte un stil normal de alimentatie cu trei mese si trei gustari zilnice.

Supravegherea medicala

Supravegherea medicala presupune monitorizarea greutatii si a comportamentului alimentar. In caz de necesitate se prescriu suplimente alimentare.

Vizitati pagina noastra despre tulburarile de alimentatie, pentru a afla mai multe detalii despre acest tip de afectiuni.