Viziunea sotilor Peter si Dr. Margaret Ann McCann privind tratamentul pe baza celor 12 Pasi incepe in 1981 odata cu infiintarea trustului Life Anew Trust, organizatie caritabila ce promova tratamentul eficient al dependentei.

Centru de tratament al dependentei – o afacere de familie

In anul 1982, Peter McCann a inceput consultari intensive cu clinici de reabilitare din Statele Unite pentru dezvoltarea unui program eficient de tratament. A primit mult sprijin si indrumare de la directorii renumitului centru Hazelden din Minnesota.

In aprilie 1983, Peter si Margaret Ann au fondat centrul Clouds House – organizatie non-profit pentru tratarea dependentei de alcool si droguri – in Wiltshire, Anglia.

30 de ani de experienta si peste 10.000 de pacienti tratati

Dupa ce au condus cu succes programul de tratament de la Clouds House timp de cinci ani, Peter si Margaret Ann s-au mutat in anul 1988 in Scotia. Castle Craig a fost primul centru de tratament din Scotia care foloseste metoda celor 12 Pasi.

La inceputul anilor 1990, Peter McCann a fondat Agentia Europeana pentru Tratarea Dependentei (European Addiction Treatment Agency -EATA), care in prezent este cea mai mare organizatie pe baza de membership pentru tratarea privata a dependentei de droguri si alcool si pentru sectorul de asistenta post-tratament.

De-a lungul timpului, Peter si Margaret Ann au prezentat studii si cercetari in cadrul multor conferinte, fiind totodata, membri a numeroase organizatii profesionale. Dr. Margaret Ann McCann a fost membra a Consiliului Medical pentru Alcoolism,  iar Peter McCann este membru al Consiliului International pentru Alcool si Dependente – ICAA (International Council of Alcohol and Addictions).

Inovatii

  • Castle Craig continua sa fie una dintre cele mai inovatoare clinici in domeniul tratamentului dependentei din Marea Britanie
  • In 1999, Castle Craig a fost primul centru de tratament in care s-a introdus acreditarea IC&RC pentru toti terapeutii
  • In 2003 – devine prima clinica de reabilitare ce introduce terapia cu tobe ca terapie complementara in programul de tratament al dependentei
  • In 2008 – devine prima clinica care ofera tratament cu oxigen hiperbaric, iar acum acesta este prevazut pentru toti pacientii
  • Cu o experienta de peste 30 de ani in domeniul dependentelor, Peter si Margaret Ann McCann si-au asumat rolul deschizatorilor de drumuri, inspirandu-i si pe altii sa ii urmeze.