Ce este epuizarea?

Multi profesionisti folosesc stresul si adrenalina in avantajul lor pentru ca le da mai multa energie la locul de munca. Insa pentru altii, efortul muncii poate cauza epuizare psihica si fizica.

Epuizarea poate afecta pe oricine, dar in general cel mai probabil de a fi afectati sunt oamenii perfectionisti, carora le place sa detina controlul, care lucreaza in medii stresante.

Care sunt simptomele epuizarii?

  • Iritabilitate la locul de munca
  • Lipsa de energie
  • Stima de sine redusa la locul de munca
  • Depresie sau anxietate
  • Insomnie si agitatie noaptea
  • Supranutritie sau subnutritie
  • Simptome fizice minore cum ar fi dureri de cap, raceli regulate, indigestie
  • Bazarea pe consumul de alcool si droguri pentru a face fata fiecarei noi zile.

Administrarea de medicamente fara recomandarea unui doctor

Unii profesionisti care resimt stresul si epuizarea incep sa se trateze singuri folosind alcool si droguri, cum ar fi cocaina, pentru a-si creste performanta si vigilenta.

Cocaina

Consumul de cocaina este tot mai frecvent printre profesionistii din sectorul de servicii financiare, unde munca se desfasoara intr-un ritm alert si captivant. Cocaina creste temporar vigilenta si energia, dar creeaza foarte usor dependenta, astfel incat cantitatile necesare pentru a obtine rezultatele dorite sunt tot mai mari. Abuzul indelungat de cocaina duce la reducerea capacitatii de concentrare si memorare si afecteaza judecata si abilitatea de a lua decizii.

Alcoolul

Alcoolul este adesea folosit de angajati in timpul serii, pentru a se relaxa dupa o zi de munca. Insa in timp, consumatorul ajunge sa se bazeze pe cantitati tot mai mari de alcool pentru a se relaxa si a face fata situatiilor sociale si cadrului de afaceri. In consecinta, se ajunge la consumul de alcool la pranz sau inaintea sedintelor, ceea ce poate duce in cele din urma la dependenta (alcoolism).

Cautarea ajutorului

Romania este caracterizata de lipsa de servicii care sa ofere ajutor persoanelor ce sufera de stres la serviciu. Agentia noastra partenera din Bucuresti, Psymotion, ofera consiliere profesionala si site-ul Top Sanatate descrie acesti 6 pasi de a combate stresul.

Ministerul de Sanatate si Siguranta din Marea Britanie a publicat acest ghid online detaliat cu sfaturi despre cum sa faceti fata stresului de la locul de munca. Desi este disponibil numai in limba engleza, este un ghid folositor si recomandam citirea lui pentru a face fata stresului, mai ales de catre directorii executivi, membrii consiliului, managerii de resurse umane si managerii altor departamente.

In plus, reprezentantii Castle Craig din Romania sunt oricand diponibili sa ofere sfaturi si sa va faca legatura cu studiile si expertiza disponibile in Scotia.

Cand stresul duce la dependenta este important ca directorii unei companii sa gaseasca un program de tratament corespunzator cat mai repede posibil. Depistarea timpurie si tratamentul intensiv vor salva investitiile facute intr-un angajat foarte calificat si competent si mai ales vor economisi bani pe termen lung pentru companie.

Echipa de medici si terapeuti de la Castle Craig din Scotia are expertiza de a trata atat dependenta de alcool si de droguri, cat si alte tulburari cum ar fi stresul, anxietatea, epuizarea si depresia. Castle Craig este situat aproape de Edinburgh pe 20 de hectare de domeniu privat ce garanteaza un mediu linistit si intim pentru pacientii nostri.