Dezintoxicarea de cocaina la Castle Craig

In prezent, consumul de cocaina in Romania nu este foarte ridicat, dar numarul creste rapid. Experienta noastra in tratarea dependentei de cocaina, care este acum disponibila si romanilor.

Cresterea alarmanta a abuzului de cocaina din ultimii ani a afectat toate clasele sociale, inclusiv pe cei aflati in pozitii inalte de conducere. Cocaina este un drog extrem de periculos, iar dependenta produce daune nu numai individului, ci si familiei, colegilor apropiati si angajatorilor.

Dependenta de cocaina necesita dezintoxicare si tratament specializat. La clinica noastra avem o experienta de 30 de ani in tratarea persoanelor si familiilor afectate de alcool si droguri. Ne asiguram ca fiecare program de dezintoxicare este adaptat nevoilor individului si este cat mai rapid, comfortabil si sigur.

Aplicati online pentru internare completand acest formular

Sevrajul de cocaina

Simptomele sevrajului in cazul cocainei sunt adesea subapreciate. Ele se leaga mai degraba de sanatatea psihica decat de cea fizica si pot fi foarte tulburatoare. Nu exista tratament medicamentos eficient pentru sevrajul de cocaina.

In timp ce consumul de cocaina duce la cresterea vigilentei si energiei, in faza de sevraj, dependentul resimte o criza puternica. Aceasta produce oboseala, pierderea vitalitatii, schimbari de dispozitie, insomnie si anxietate. Poftele intense sunt insotite de paranoia, depresie si ganduri suicidale. Exista de asemenea un risc ridicat pentru cei cu un istoric care include crize epileptice, hipertensiune sau boli cardiace.

Aceste simptome sunt cel mai bine tratate de catre o echipa medicala intr-un centru rezidential, care asigura monitorizare medicala permanenta. Tratamentul nostru de dezintoxicare urmareste sa imbunatateasca functionarea creierului si sa neutralizeze efectele toxice ale cocainei asupra creierului. Terapia cu oxigen hiperbaric pe care o oferim tuturor pacientilor este de mare ajutor.

Efectele cocainei asupra creierului

Cocaina ingusteaza vasele de sange si reduce alimentarea cu sange a creierului. Cercetarile demonstreaza ca prin consumul de cocaina se reduce atentia, avand ca efect pierderi de memorie, probleme de invatare, deficit de atentie si chiar atacuri cerebrale.

Terapia cu oxigen hiperbaric

Trasatura unica a tratamentului nostru pentru combaterea dependentei de cocaina consta in faptul ca pacientii nostri beneficiaza de doua sedinte de terapie cu oxigen hiperbaric in fiecare zi a primei saptamani de dezintoxicare. Tratamentul este certificat de Ministerul Sanatatii din Marea Britanie.

Terapia cu oxigen hiperbaric poate ajuta in timpul dezintoxicarii prin:

  • Repararea vaselor de sange
  • Cresterea de noi vase de sange in tesutul nealimentat cu oxigen
  • Cresterea nivelului de oxigen
  • Regenerarea tesutului, reducerea inflamatiei.

Dezintoxicarea – Primul pas spre insanatosire

Dependenta de cocaina este o boala bio-psiho-sociala. De aceea, doar faza de dezintoxicare nu este suficienta pentru a opri consumul de droguri.  Pentru o recuperare completa si abstinenta totala este nevoie de o combinatie de psihoterapie, ingrijire personalizata, terapii specializate si educatie holistica, toate realizate sub supravegherea unei echipe medicale dedicate si cu experienta.

Cititi mai multe despre programul nostru de tratament al dependentelor