Tratamentul la Castle Craig

Programul de tratament al dependentei de la Castle Craig este inceputul unei calatorii de recuperare care dureaza toata viata, alaturi de prieteni abstinenti si retele puternice de sprijin.

Pe langa abstinenta totala de la droguri si alcool, urmatoarele elemente alcatuiesc bazele programului nostru de tratament:

Orientare si mentoring

La sosire, noii pacienti primesc un “pachet de bun-venit” care contine:

  • O prezentare generala a programului
  • Instructiuni generale si proceduri
  • Detalii despre orarul de vizita
  • O evaluare scrisa

Dupa evaluarea medicala, pacientii se intalnesc cu un terapeut care le explica metoda de tratament si le raspunde la toate intrebarile.

Noii pacienti primesc un “mentor” din randul pacientilor colegi mai vechi care le va arata imprejurimile si ii va prezenta celorlalti membri ai comunitatii.

Dormitoare

Toate dormitoarele sunt confortabile, intime si ajuta pacientul in procesul de recuperare. Experienta tratamentului poate fi mai usoara daca pacientii impart o camera, intrucat acest lucru faciliteaza comunicarea si sprijinul reciproc. Majoritatea dormitoarelor au propriile bai. Dormitoarele sunt single-sex si au intre doua si patru paturi. Camerele sunt spatioase si ofera spatiu personal, spatiu de depozitare si, de cele mai multe ori, au o vedere superba. Camerele single sunt de asemenea disponibile.

Comunitatea terapeutica de la Castle Craig

Comunitatea noastra terapeutica de pacienti ajuta la reinnoirea stimei de sine, incurajeaza noii pacienti sa fie deschisi, le da speranta si ii intareste intr-un mediu sigur si plin de incredere. Comunitatea este un element cheie in programul nostru si beneficiile convietuirii in cadrul acesteia vor fi simtite chiar si cand pacientul se va intoarce acasa.

Sustinerea pacientilor pe parcursul recuperarii

Pacientii si personalul clinicii se intalnesc saptamanal pentru a discuta temele care afecteaza comunitatea si pentru a da glas oricaror ingrijorari. Ascultam pacientii si ii rugam sa ne ajute sa modelam comunitatea. Aceasta interactiune incurajeaza responsabilitatea personala.

O atmosfera familiala si influenta pozitiva a colegilor ajuta in identificarea emotiilor, rezolvarea problemelor si in procesul de schimbare.