Oferim tuturor pacientilor planuri personalizate de ingrijire post-tratament pentru doi ani. Acestea le vor fi foarte utile si benefice dupa ce se intorc acasa, in comunitate. Consideram ca planurile de continuare a recuperarii sunt esentiale pentru reducerea riscului recidivei si oferim sprijin continuu pacientilor nostri dupa terminarea tratamentului.

Ingrijire post-tratament prin terapie de grup

Toti pacientii sunt incurajati sa participe la sedinte saptamanale de terapie de grup, pentru cel putin doi ani dupa finalizarea tratamentului la Castle Craig.

Sprijin in interiorul comunitatii

Dependenta este o boala pentru tot restul vietii. De aceea, ne asiguram ca pacientii nostri pleaca de la Castle Craig echipati cu instrumentele necesare si sunt recomandati catre oamenii potriviti. Informam doctorul de familie, comunitatea pentru tratarea dependentelor sau orice alt cadru medical implicat in ingrijirea pacientului si oferim recomandari pentru perioada post-tratament. Incercam sa le facem legatura cu cineva din comunitatea locala de Alcoolici Anonimi sau Narcotici Anonimi (numarul acestora in Romania este foarte redus), fosti pacienti ai Castle Craig care sa serveasca drept „sponsori” si sa ofere ajutor in contactarea si implicarea in aceste retele de sprijin reciproc, foarte importante in perioada de aftercare.

Vizita la Castle Craig

Oferim pacientilor oportunitatea de a se intoarce la Castle Craig oricand au nevoie de sfaturi sau ajutor. Oferim sedinte saptamanale de aftercare si, daca este nevoie, sedinte de terapie indiviuala. Reuniunile noastre anuale reprezinta un eveniment special atat pentru personalul nostru cat si pentru prietenii Castle Craig. Pe langa acestea, organizam weekenduri de recuperare sub forma atelierelor de refacere.