Program rezidential pentru tratarea dependentei

Castle Craig este un spital rezidential de reabilitare specializat in tratarea tulburarilor consumului de substante (dependente), precum si a  alcoolismului si a altor tipuri de tulburari. 

Aceasta sectiune a site-ului prezinta perioada tipica de tratament de trei-patru luni la Castle Craig, de la momentul sosirii la cel al externarii.

Perioada minima de tratament pe care o recomandam este de doua pana la sase saptamani in unitatea de ingrijire intensiva, unde pacientii invata prima parte a programului celor „12 Pasi”, precum si principalele competente necesare pentru a mentine abstinenta. Multi pacienti raman pana la patru luni in unitatea de ingrijire prelungita unde continua sa lucreze la ultima parte a programului celor “12 Pasi“si se pregatesc pentru o viata normala dupa invingerea dependentei.

Modelul nostru de tratament pentru dependenta

Dependenta este o tulburare ce afecteaza ansamblul bio-psiho-social al individului, iar abstinenta este esentiala pentru recuperarea de lunga-durata. 

Scopul nostru este sa ajutam pacientii sa se insanatoseasca prin intermediul unui program personalizat care dureaza minimum doua saptamani in unitatea de ingrijire intensiva. Ceea ce recomandam si ce se intampla in mod normal sunt minim 6 saptamani in aceasta unitate. In acest timp pacientii invata despre programul celor  „12 Pasi” si incep sa identifice si sa trateze problemele psihologice de fond care stau in spatele declansarii dependentelor (cum ar fi trauma). 

Pacientii pot apoi urma a doua etapa a tratamentului in unitatea noastra de ingrijire prelungita pentru o perioada de pana la sase luni. Aici invata despre abilitatile necesare pentru reintegrarea in comunitatea de acasa, astfel incat sa evite riscul recaderii.

Programul nostru de tratament functioneaza

Fondatorii nostri lucreaza in domeniul tratarii dependentei din 1981. Incepand cu 1988, peste 8000 de pacienti au urmat tratamentul la Castle Craig. Cel mai recent studiu independent arata ca aproximativ 66% dintre pacientii nostri au reusit sa se mentina abstinenti pe termen lung, iar 84% inregistreaza un consum redus de alcool sau droguri. Aceste statistici si procentul de 90% al ratei de satisfactie a pacientilor privind serviciile noastre, ne plaseaza printre cele mai bune centre de reabilitare din lume.