Ce este terapia cognitiv-comportamentala?
Terapia cognitiv-comportamentala urmeaza un plan personalizat in care este accentuata interactiunea dintre ansamblul cognitiv, emotional si comportamental al fiecarui pacient.
Terapia cognitiv-comportamentala este o forma de psihoterapie a carui model studiaza interactiunea dintre ganduri, emotii si comportamente. Acest tip de terapie este de scurta durata, dar eficienta cu privire la complexitatea tulburarilor de consum de substante. Terapeutii nostri, instruiti in terapia cognitiv-comportamentala, ajuta pacientii sa:
- Recunoasca situatii care ar putea provoca recaderea;
- Dezvolte strategii de coping pentru a depasi situatiile de risc legate de consumul de substante;
- Invete cum sa gestioneze emotiile maladaptive legate de consumul de substante;
- Abordeze situatiile cu o atitudine pozitiva si asertiva.
O abordarea mai structurata a reabilitarii
Terapia cognitiv-comportamentala este o abordare structurata, pe termen scurt, care functioneaza bine in combinatie cu restul tratamentului. Impreuna, terapeutul si pacientul stabilesc programul cu obiectivele pentru fiecare sedinta. Terapeutul pune intrebari, prezinta si sustine pacientul sa dezvolte competentele necesare pentru a depasi aspectele sensibile ale dependentei Pacientii primesc teme pe care le discuta si comenteaza in cadrul urmatoarei sedinte.
Acesta este un tratament personalizat, flexibil, care poate fi adaptat pentru diverse persoane si organizat in diferite formule, inclusiv ca terapie de grup sau individuala.
Aplicarea terapiei cognitiv-comportamentale in tratarea dependentei la Castle Craig
Sustinem pacientii in procesul de constientizare a responsabilitatii personale legate de consumul de droguri sau alcool. Terapia cognitiv-comportamentala este terapia propusa de noi pentru diagnosticul dual, mai ales in cazurile de tulburari de alimentatie.