Despre asigurarea medicala privata

Costul tratamentul multor pacientii de la Castle Craig este acoperit de catre companii de asigurari medicale private. Cautam companii de asigurari dipuse sa ofere aceste servicii persoanelor dependente din Romania. Dorim sa dezvoltam parteneriate pentru a acoperi costurile tratamentului dependentelor ca parte a politicii lor de asigurare, pentru prima data in aceasta tara.

Conceptul de baza privind asigurarea de sanatate in cazul dependentei este reprezentat de faptul ca dependenta este o boala (click aici pentru mai multe informatii in limba engleza), ceea ce inseamna ca acoperirea costurilor de tratament ar trebui sa intre in responsabilitatea companiilor de asigurare. Din pacate, din cauza lipsei de recunoastere a  dependentei ca boala, multe companii de asigurari medicale private nu ofera acest serviciu ca parte integranta standard a politei de asigurare si multi oameni nu stiu ca au dreptul la el.

Alt aspect important pe care trebuie sa il cunoasteti este dreptul oricarui cetatean european de a cere asigurarea sanatatii in orice stat membru UE atunci cand propria tara nu poate furniza serviciul respectiv. (Mai multe detalii in limba engleza despre “dreptul pacientilor de a trece granita pentru servicii de sanatate” aici.) De exemplu, cetatenii Marii Britanii pot cere acoperirea costurilor de tratament de catre National Health Service – serviciul britanic de sanatate publica – in alte state membre UE, in cazul in care respectivul serviciu nu este disponibil in Marea Britanie. Din informatiile pe care le detinem pana acum, acest sistem nu functioneaza inca si in Romania, dar cautam partenerii potriviti cu care sa dezvoltam acest serviciu.

De aceea, trebuie mentionat ca principalele companii de asigurari de sanatate cu care Castle Craig lucreaza sunt: BUPA, AXA PPP, Vanbreda si International SOS.

Contactati-ne

Daca doriti mai multe informatii sau reprezentati o companie de asigurari medicale private care e interesata de colaborare, va rugam sa ne contactati.