Hipoterapia –  terapia asistata cu cai 

Hipoterapia (terapia cu ajutorul cailor) conduce la imbunatatirea increderii, dezvoltarea comunicarii si recunoasterea sentimentelor. Pacientii sunt incurajati sa adreseze acele comportamente ce pot bloca recuperarea si sa dezvolte noi abilitati care sa-i ajute sa faca fata provocarilor vietii.

Cum functioneaza hipoterapia

Pacientii primesc sarcini simple, cum ar fi sa conduca calul inapoi la grup fara a-l atinge sau sa lucreze in echipa pentru a pune o sa pe cal. Terapeutul nostru specializat in acest domeniu, Aureol Gillan, supravegheaza aceste sedinte si interactiunile care au loc in timpul lor. Apoi, discuta despre modul in care sarcina a fost abordata si despre sentimentele pacientilor in timp ce o indeplineau.

In combinatie cu terapia individuala si terapia de grup

Folosim hipoterapia la pacientii aflati in cea de-a doua etapa a tratamentului, numita ingrijire prelungita. O consideram foarte eficienta in identificarea de noi modele comportamentale, care sunt abordate ulterior, mai amanuntit in cadrul sedintelor de terapie individuala si de grup.

Terapie ecvina la clinica de reabilitare Castle Craig

Cititi despre Steven Lowe, un fost pacient la Castle Craig – articol in limba engleza: “Petrecand timpul cu cai: Este aceasta terapia perfecta?”, Ziarul The Herald, 25 august 2008.