De ce au nevoie familiile de terapie?

Familiile sunt victimele tacute, nevazute ale dependentei. Din pacate, majoritatea membrilor familiei nu au oportunitatea sa participe la „terapia familiala”.

Importanta retelelor de sprijin

Dezvoltarea unei retele de sprijin formate din familie, prieteni si colegi este esentiala pentru reusita tratamentului, dar mai ales dupa tratament. Astfel, pacientii au cea mai buna sansa de a ramane abstinenti dupa terminarea tratamentului.

Sprijinul familiei si al prietenilor

Dependenta are un impact nociv asupra relatiilor cu familia si prietenii. Acest program ii ajuta pe cei apropiati dependentului sa faca fata starilor de anxietate, rusine si furie si sa invete cum sa refaca relatiile afectate. Participantii invata despre dependenta si cum sa comunice si sa vina in ajutorul persoanei dependente.

Programul de doua zile

De-a lungul a doua zile, participantii asista la cursuri, terapie de grup, discutii de grup si asculta prelegerile  invitatilor. Directorul medical supravegheaza programele de familie de mai bine de 30 de ani si multi membri ai personalului au sustinut la randul lor pe cineva drag aflat in recuperare.

Programul evenimentelor pentru 2014:

  • August: 16-17
  • Noiembrie: 1-2

Locatie: Castle Craig, Scotia

Coordonator: Lee Taylor

Va rugam sa confirmati participarea cu cel putin 14 zile inaintea datei alese.

Contactati-ne pentru mai multe informatii.