Abstinenta este esentiala pentru reabilitare

Abordarea Castle Craig privind tratamentul dependentei este bazata pe abstinenta. Acest lucru inseamna renuntarea definitiva la consumul de substante chimice si alcool. Noi credem ca abstinenta este singura cale prin care o persoana poate cu adevarat sa-si recapete viata. Abstinenta elibereaza.

O persoana cu dependenta de alcool sau droguri traieste, in cele mai multe cazuri, intr-un mediu de dependenta, inconjurata de influente negative. Multi traiesc in izolare, separati de cei pe care ii iubesc; altii incep sa consume alcool pentru a face fata presiunilor la locul de munca, in familie sau pentru a suprima emotii negative. Majoritatea dezvolta depresie si uneori au ganduri de sinucidere.

Fie ca este vorba de consumul de alcool sau droguri, dependenta este o tulburare care se defineste prin faptul ca persoana nu este capabila sa isi controleze nivelul de consum, indiferent de cat de mult ar crede ca detine acest control. Singura modalitate reala prin care o persoana cu dependenta poate sa-si exercite controlul asupra consumului este sa renunte definitiv la el. Clinica noastra de reabilitare ofera victimelor dependentei instrumentele necesare pentru a dobandi acest control.

Experienta demonstreaza ca abstinenta da rezultate

Castle Craig ajuta oamenii sa devina abstinenti inca din anul 1988. Studii si marturii a milioane de oameni din intreaga lume demonstreaza ca abstinenta are rezultate impresionante, care ajuta la construirea unei vieti fericite si sanatoase in recuperare.

Filozofia celor 12 Pasiun model bazat pe abstinenta, aplicat de catre Alcoolicii Anonimi si Narcoticii Anonimi, joaca un rol-cheie in povestile de succes ale oamenilor din intreaga lume care au invins dependenta.

Recuperare completa

Anii de abuz de alcool si droguri pot imbolnavi organe vitale, cum ar fi creierul si ficatul. Cu toate acestea, organismele noastre au o capacitate extraordinara de a se vindeca in timp, iar abstinenta furnizeaza conditiile ideale pentru recuperare.

Nu exista solutii simple sau remedii rapide. Abstinenta este o provocare dificila care cere daruire, dar functioneaza.

„Voi sarbatori 11 ani de abstinenta de la alcool anul acesta si nu va pot multumi indeajuns pentru ca mi-ati oferit privilegiul de a putea face acest lucru.”
Elizabeth

Tratamentul dependentei este bazat pe abstinenta

Un program bazat pe abstinenta, cum este cel realizat la Castle Craig, ajuta pacientii sa isi orienteze viata intr-o noua directie, sa evite ispita si sa-si asigure o viata implinita, fara alcool sau droguri. Combinatia folosita de noi, alcatuita din terapie individuala, terapie de grupterapie cognitiv-comportamentala, alte terapii specializate, exercitii fizice si fitness si un regim alimentar sanatos, precum si locatia noastra linistita – contribuie substantial la reusita procesului de insanatosire.