Meditatie pentru stres, anxietate si depresie

Meditatia este o modalitate eficienta de a diminua stresul, anxietatea, depresia si comportamentul compulsiv.

Meditatia amelioreaza:

  • Stresului
  • Anxietatii
  • Depresiei
  • Comportamentelor compulsive.

Meditatia amelioreaza simptomele de tulburare de stres post-traumatic, cum ar fi hiperexcitabilitatea si flashback-urile (amintirile din trecut) si ajuta la reducerea durerilor fizice. Meditatia joaca un rol foarte important in prevenirea recaderii, deoarece pacientii invata cum sa recunoasca si sa isi stapaneasca poftele (cravings) si procesele de gandire asociate acestora.

Cum functioneaza meditatia

Meditatia inseamna concentrare asupra prezentului, asupra a ceea ce se intampla aici si acum, recunoscand si acceptand fiecare gand si emotie. Aceasta ii ajuta pe pacienti sa identifice sentimentele negative si sa se detaseze de ele, fara a cauta eliberarea prin consumul de bautura si/sau droguri. Ca rezultat final, meditatia contribuie la cresterea nivelului constiintei de sine.

S-a dovedit ca meditatia poate restabili neurotransmisia cerebrala la nivelul cortexului pre-frontal, una dintre partile cele mai afectate de consumul excesiv de alcohol si droguri, si totodata una din partile responsabile a “sistemului de recompensa” (a starii de bine rezultate din consumul de alimente, apa sau intretinerea relatiilor sexuale).

La Castle Craig, terapeutii nostri folosesc meditatia in cadrul sedintelor individuale pentru pacientii cu traume, tulburari compulsive de comportament si anxietate.