Tratamentul pentru tulburarea de stres post-traumatic

Experientele traumatice ce pot fi de natura física, psihologica sau sexuala precum abuzul, hartuirea, pierderea unei persoane dragi sau experientele din cadrul unei misiuni militare pot bloca recuperarea persoanelor.Pacientii cu tulburare de stres post-traumatic (post-traumatic stress disorder – PTSD) invata intr-un mediu sigur cum sa dezvolte mecanisme adaptative/de coping pentru gestionarea acestor experiente traumatice.   

Terapia traumei in sedinte de grup

Ajutam pacientii sa se confrunte cu amintirile experientelor traumatice, sa le exprime in cuvinte si, in cele din urma, sa-si continue vietile fara a fi nevoiti sa foloseasca alcoolul sau drogurile pentru a alunga aceste amintiri. Folosim terapia de grup pentru ca pacientii sa poata observa schimbarile ce apar in viata colegilor sai.

Terapia traumei in sedinte individuale

Folosim cele mai noi terapii pentru a trata tulburarile de stres post-traumatic in sedinte individuale:

“In calitate de indrumator al grupului, am o satisfactie imensa cand observ rezultatele, cand personalitatile pacientilor incep sa infloreasca si cand acestia incep sa rada din nou, in ciuda povestilor tulburatoare de viata pe care le aduc cu ei.”

Terapeut specializat in trauma

Existenta traumelor in istoricul pacientilor nostri este identificata cat mai devreme posibil, iar terapeutul pacientului respectiv isi asuma responsabilitatea de a monitoriza simptomele traumatice. Tratam cazuri de tulburari de stres post-traumatic de peste 24 de ani, iar Linda Hill, specialistul nostru in tratarea abuzului si traumei, are un nivel inalt de pregatire profesionala si dispune de o experienta indelungata in domeniu.