Este important ca psihoterapia sa inceapa treptat, in paralel cu dezintoxicarea, astfel incat pacientii sa fie integrati in programul de recuperare si sa formeze legaturi cu terapeutii si colegii cat mai repede posibil.

Stabilim un ritm incet si lejer pentru sevrajul de droguri (inclusiv etnobotanice), astfel incat psihoterapia sa se poata desfasura in acelasi timp cu dezintoxicarea.

Cum este stabilit planul de tratament

Psihiatrul nostru stabileste planul de tratament personalizat impreuna cu alti doctori si echipa de terapeuti, pentru a garanta mai multe opinii specializate. Discutam apoi planul cu pacientul care ne poate adresa orice grija sau intrebare.

Terapii pentru usurarea dezintoxicarii

In clinica noastra se desfasoara diverse terapii complementare care ajuta la usurarea simptomelor sevrajului de alcool si droguri:

Dezintoxicarea este doar primul pas in tratarea dependentei. Doar dezintoxicarea nu este suficienta pentru oprirea consumului compulsiv de droguri si alcool. Pentru o recuperare completa este necesara o combinatie de psihoterapie individuala si terapii specializate, sub monitorizarea unei echipe medicale cu experienta.