Cea mai importanta parte a tratamentului o constituie planificarea viitorului fara dependenta. Ne asiguram ca la parasirea centrului nostru rezidential, totul este pregatit pentru ca recuperarea sa continue si abstinenta sa fie mentinuta.

Vizitati si pagina noastra despre prevenirea recidivei, unde veti gasi sfaturi utile referitoare la pastrarea abstinentei pe termen lung.

Cum planificam continuarea recuperarii

Directorul de psihiatrie, terapeutul personal si asistentul-sef elaboreaza impreuna cu pacientul un plan detaliat de externare. Acesta include recomandari pentru viitoare sedinte de consiliere de grup sau individuale (dupa necesitatile fiecarui pacient) si accentueaza importanta participarii in mod regulat la intalnirile locale de Alcoolici Anonimi, Narcotici Anonimi sau Dependenti de Jocuri Anonimi.

Este important ca persoana aflata in proces de recuperare sa invete sa evite mediile in care este predispusa la consumul de droguri sau alcool (de exemplu barurile sau cazinourile). Ii punem pe pacienti in legatura cu un membru al grupului local de Alcoolici Anonimi sau Narcotici Anonimi, de obicei un fost pacient de la Castle Craig, care a trecut deja prin procesul de recuperare si care actioneaza in calitate de „sponsor”, oferind indrumare si sprijin pacientului in procesul de revenire la o viata fara dependenta.

Recomandam tuturor pacientilor sa participe la sedintele saptamanale din cadrul grupurilor Alcoolici Anonimi/Narcotici Anonimi timp de cel putin doi ani dupa terminarea tratamentului. Aceste retele ofera pacientului sprijinul atat de necesar pentru a depasi fazele dificile din procesul recuperarii.

Echipa noastra de specialisti colaboreaza cu medicii de familie pentru a se asigura ca acestia sunt la curent cu starea pacientului si se implica in procesul de recuperare, acordandu-le tot sprijinul necesar si ingrijire continua.

In Romania exista putine asociatii „anonime” de genul celor numite mai sus, dar numarul lor e in crestere. Incurajam pacientii sa ia legatura cu partenerii nostri din Romania pentru consiliere si terapie individuala.