Programul nostru de ingrijire prelungita este extrem de valoros pentru pacientii cu diagnostic dublu. Acesti pacienti prezinta atat o dependenta de alcool sau droguri, cat si probleme psihologice asociate, care le agraveaza dependenta si le impiedica vindecarea. Printre aceste boli asociate se pot numara:

Atat problemele de sanatate mintala, cat si dependenta trebuie sa fie tratate. Chiar daca tratam ambele afectiuni in prima faza a tratamentului, punem accentul pe diagnosticul dublu in timpul ingrijirii prelungite. Cu toate acestea, nu tratam pacienti cu boli psihice severe.

O combinatie de terapie individuala, socializare si strategii de gestionare a problemelor

Pacientii cu nevoi complexe sunt tratati de catre psihiatrul consultant si de catre terapeutul personal, pe parcursul sedintelor individuale de psihoterapie. Pacientii sunt direct implicati in dezvoltarea planului de tratament personalizat si in stabilirea obiectivelor propriei recuperari.

Terapia cognitiv-comportamentala reprezinta o metoda importanta de tratament a diagnosticului dublu, mai ales in cazul dereglarilor alimentare. De asemenea, folosim terapii complementare, cum ar fi terapia ecvina si terapia prin muzica. Ii educam pe pacienti despre problemele de care sufera, ii invatam sa fie asertivi si increzatori in sine, le predam strategii de a face fata situatiilor dificile, de crestere a respectului de sine si de gestionare a sentimentelor negative.

Diagnosticul dublu este cel mai bine tratat in cadrul unei clinici rezidentiale

Pentru pacientii cu diagnostic dublu, diagnosticarea si tratamentul in mediul local pot fi complexe si dificile. Pacientii prezinta adesea un risc ridicat de recadere. In anumite cazuri, ingrijirea este fragmentata si supravegherea insuficienta. Aceasta abordare cere eforturi de comunicare si colaborare intre agentii implicati, ceea ce poate crea dificultati in administrarea unui tratament consecvent.

Clinica noastra ofera ingrijire specializata, 24 de ore din 24, intr-un cadru organizat. Cadrele noastre medicale specializate discuta zilnic despre evolutia fiecarui pacient. Oferim cazurilor complexe timpul si atentia necesare pentru o recuperare de lunga durata.

Terapia cognitiv-comportamentala si dereglarile alimentare

Avem grija sa discutam si sa tratam cercul vicios al sentimentelor, starilor si comportamentelor negative referitoare la propriul corp si la relatia cu mancarea. Ii educam pe pacienti despre dereglarile de alimentatie si le aratam noi modele de a rationa, de a simti si de a se comporta.

Programul ce trateaza tulburarile de alimentatie este coordonat de Glynis Read,  psihoterapeut acreditat, specializat in dereglari alimentare si terapia cognitiv-comportamentala.