Tratament medical pentru dezintoxicare

Scopul nostru este realizarea dezintoxicarii si a abstinentei de alcool si droguri cat mai rapid, confortabil si sigur posibil. Sevrajul poate fi foarte periculos daca nu e gestionat in mod adecvat. Atunci cand e necesar, prescriem medicamente pentru a controla simptomele. Dozele medicamentoase sunt reduse treptat de-a lungul tratamentului pana cand pacientul e complet dezintoxicat.

Simptomele sevrajului

Pentru persoanele cu o dependenta grava, incetarea consumului de alcool sau droguri fara supraveghere medicala este periculoasa.

Alcool

Simptomele usoare includ anxietate, insomnie, greata, tremuraturi, transpiratie abundenta, pofte necontrolabile.
Simptomele grave includ delirium tremens, halucinatii, crize epileptice, convulsii si atacuri de cord.

Droguri

In functie de drog, simptomele pot fi: pofte necontrolabile, anxietate, crampe, durere musculara si osoasa, insomnie, furie, deprimare, puls ridicat, diaree, greata, varsaturi.

Dezintoxicarea de alcool

Dezintoxicarea de alcool dureaza de obicei 3-7 zile, in functie de persoana si de proportiile abuzului de alcool. In mod normal, folosim Chlordiazepoxide pentru dezintoxicarea de alcool. Acest medicament ajuta la calmarea sevrajului si reduce semnificativ riscul convulsiilor. Scadem doza de-a lungul perioadei de dezintoxicare intr-un ritm confortabil. Se prescriu substitute cu vitamine si se monitorizeaza si trateaza rapid eventualele complicatii.

Dezintoxicarea de droguri

Dezintoxicarea de droguri depinde de tipul si cantitatea de droguri consumata si poate dura de la o saptamana la sase saptamani sau chiar mai mult, mai ales sevrajul de Benzodiazepine. De asemenea, oferim dezintoxicare de heroina si metadona, prescriind Subutex pentru a usura simptomele. Doza de Subutex este redusa treptat, intr-un ritm sigur si confortabil.

Ingrijire in timpul dezintoxicarii

In timpul dezintoxicarii, pacientii pot avea stari de anxietate si tulburari de somn. Echipa noastra monitorizeaza continuu pacientii aflati in dezintoxicare. Doctorii si asistentele sunt disponibili pentru pacienti 24 de ore pe zi, straduindu-se sa ridice moralul pacientului, oferind sprijin, incurajari si atenuand disconfortul.

Inceperea terapiei

Medicamentele prescrise pe perioada dezintoxicarii vor usura pofta, dar nu o vor opri complet. De aceea este important ca pacientii sa intre in programul de terapie cat mai curand posibil. Acesta este adevaratul inceput al insanatosirii.

Unii pacientii sosesc deja dezintoxicati si incep programul complet de terapie imediat dupa evaluarea medicala.