Pentru multi adulti, consumul unei cantitati moderate de alcool nu conduce la un comportament dependent. Un consum moderat inseamna pana la doua unitati pe zi pentru barbati si o unitate pe zi pentru femei si persoane in varsta – o unitate reprezinta 10 ml de alcool pur, echivalenta cu aproximativ un pahar de dimensiuni standard de bere,sau vin; sau un pahar de dimensiuni mici de bauturi spirtoase.

Scurt chestionar despre dependenta

Acest chestionar va va ajuta sa va dati seama daca aveti o problema cu consumul de alcool

 •  Ati simtit vreodata ca ar trebui sa reduceti consumul de alcool?
 •  V-ati enervat vreodata pentru ca altii va criticau din cauza bauturii?
 •  V-ati simtit vreodata jenat sau vinovat din cauza ca beti?
 •  Ati baut vreodata alcool dimineata, imediat dupa ce v-ati trezit, pentru a va calma nervii sau a scapa de o mahmureala?

Daca ati raspuns “Da” la doua dintre intrebarile anterioare, s-ar putea sa aveti o problema cu consumul de alcool.

Va rugam sa cititi chestionarul detaliat de mai jos.

Chestionar detaliat despre dependenta de alcool si droguri

Dependenta de alcool: intrebari-tip pentru evaluarea bazata pe criterii de diagnostic*

Diagnosticarea dependentei de alcool necesita ca pacientul sa intruneasca trei sau mai multe dintre urmatoarele criterii, care sa se fi manifestat oricand in ultimele 12 luni.

 • Consumul unei cantitati mai mari de alcool sau pe o durata mai lunga decat cele intentionate: Au existat cazuri cand ati continuat sa beti mai mult decat ati fi vrut sau pentru o durata mai lunga decat intentionati initial?
 • Afectarea controlului: Ati vrut, in mod repetat, sa va opriti sau sa beti mai putin, sau ati incercat sa beti mai putin sau deloc si nu ati reusit?
 • Toleranta: Ati simtit nevoia sa beti mai mult decat alte dati pentru a obtine efectul dorit, sau ati observat ca numarul de bauturi pe care le consumati in mod obisnuit au mai putin efect decat inainte?
 • Simptome de sevraj sau consum de alcool pentru calmarea sevrajului: Atunci cand efectele alcoolului incep sa dispara, aveti probleme cu somnul? Ati avut tremuraturi sau greata, ati fost agitat, nervos, ati transpirat sau ati avut batai rapide de inima? Ati simtit lucruri care de fapt nu exista? Ati avut convulsii? Ati baut sau ati luat droguri pentru a evita efectele ulterioare consumului de alcool sau pentru a va reveni dupa acestea?
 • Continuarea consumului in ciuda problemelor psihologice si fizice recurente: Ati continuat sa beti chiar daca stiati ca asta va face sa va simtiti deprimat sau nelinistit? Sau va cauzeaza o problema de sanatate sau o inrautateste pe alta? Ati continuat sa beti dupa ce v-ati pierdut cunostinta?
 • Timp petrecut relationat cu consumul de alcool sau revenirea din mahmureala: Au existat perioade in care ati petrecut mult timp gandindu-va la alcool, band sau revenindu-va din mahmureala?
 • Neglijarea activitatilor: Pentru a putea consuma alcool, ati renuntat sau ati redus anumite activitati importante, interesante sau care va ofereau satisfactie?

Multe dintre persoanele cu dependentade alcool sau droguri necesita tratament intr-un mediu rezidential unde au acces permanent la ingrijire medicala, dezintoxicare supravegheata si un program zilnic de consiliere individuala si terapie de grup.

Consultati-va cu medicul dvs. de familie sau vizitati online Alcoolici Anonimi pentru mai multe informatii.

Ne puteti contacta oricand (24/7) pentru a solicita informatii despre internare si tratamentul pentru dependenta disponibil la Castle Craig.