Contactați-ne +44 1721 360 049

Castle Craig susține deschiderea centrului Equitas din Constanța

martie 21, 2015 - Constanța

Centrul de terapie Equitas din Constanta

Cu ocazia evenimentului de lansare de sâmbătă, 21 Martie 2015, clinica de tratare a dependenței Castle Craig din Scoția susține deschiderea Centrului de terapie Equitas din Constanța.

“E o veste foarte bună” a declarat Rupert Wolfe Murray, reprezentant al spitalului Castle Craig în Romania. “Am avut pacienți din Constanța care au venit pentru tratament în Scoția și ne bucurăm să avem acum un partener local.”

Castle Craig este singura clinică britanică de tratare a dependenței care are un reprezentant în România.

“Avem un un site foarte util în limba română, astfel încât ne contactează mulți oameni care ne cer ajutorul. Din nefericire, mulți români nu își permit costurile programului de tratament la clinica noastră. De aceea, ne-am interesat de alte centre pentru dependență din România și ne-am creat o rețea de parteneri pe care să-i putem recomanda celor care apelează la noi.”

“Persoanele cu probleme de dependență și familiile acestora care se află în Constanța, Tulcea, Galați și Brăila se pot adresa unui centrul local în care să aibă încredere”, completează domnul Wolfe Murray.

Noua clinică Equitas a fost înființată și ca urmare a nevoii acute la nivel național de servicii specializate pentru tratamentul dependenței.

Centrul Equitas a ales să urmeze “modelul Minnesota” de tratament al depedenței, care este utilizat și la clinica Castle Craig. Acest model este folosit in toată lumea de mai bine de 60 de ani.

Avantajul principal al modelului Minnesota este flexibilitatea, astfel încât fiecare centru de tratament îl poate adapta în funcție de resursele disponibile. Factorul comun rămâne aplicarea metodei celor 12 Pași și grupurile de suport de tip Alcoolici Anonimi (AA) care susțin recuperarea și după terminarea programului terapeutic.

Informații suplimentare:

  • Clinica Castle Craig este situată în apropierea orașului Edinburgh în Scoția și a fost înființată in 1988. De atunci, peste 10000 de oameni cu probleme de dependețe au urmat aici programul de tratament.
  • Incepând din 2011, serviciile de tratament Castle Craig sunt disponibile și pacienților din România.
  • Tratamentul se adresează atât celor cu probleme cu alcoolismul, cât și cu consum de droguri sau dependențe comportamentale, cum ar fi jocurile de noroc.
  • Personalul Castle Craig este compus din peste 25 de terapeuți, alături de o echipă medicală de doctori, psihiatri și asistente disponibilă full-time (ce include doi români: un doctor și o asistentă). 
  • Castle Craig folosește în jur de 12 terapii diferite – specializate și complementare, pentru a trata problemele psihologice complexe ce însoțesc dependența.
  • Castle Craig nu are o clinică în România, dar are un birou de comunicare în București, ce coordonează internări pentru posibili pacienți din România. Sunați la 0758 086 555 pentru informații despre programul de tratament la Castle Craig.

Pentru mai multe informații despre Castle Craig, articole sau interviuri despre dependență, vă rugăm sa îl contactați pe Rupert Wolfe Murray, Repezentant European, prin telefon la 0745 801 986 sau pe e-mail la r.wolfemurray@castlecraig.co.uk