I: Care este procedura de internare?

R: Va invitam sa vizitati pagina noastra despre internare pentru mai multe detalii. Reprezentantii nostri din Romania au experienta necesara pentru a va raspunde la intrebari sau solicitari, pentru a indruma pacientii si a-i pune in legatura cu ceilalti membri ai personalului Castle Craig. Va rugam sa vizitati pagina noastra de Contact pentru a lua legatura cu unul din reprezentantii nostri.

Doctorii romani care vorbesc limba engleza sau germana si vor sa trimita un pacient in tratament la Castle Craig, pot vorbi direct cu Directorul de Psihiatrie sau cu Directorul Medical sunand la 0044 1721 788 006. Pentru ca suntem un spital, preferam sa ne consultam cu medicul de familie privind starea de sanatate a pacientului. Evaluarea pentru internare este realizata de catre medicii si psihiatrii nostri.

I: Cum este mediul si cine sunt membrii personalului?

R: Castle Craig este situat pe un teren de 50 de hectare de padure in superba regiune rurala Scottish Borders, oferind pacientilor un spatiu larg pentru relaxare in aer liber. Punem accent pe respectarea fiecarui pacient si tratamentul are loc intr-un mediu confortabil si relaxat. Personalul nostru de profesionisti calificati, cu experienta, este dedicat recuperarii sanatatii, identitatii si demnitatii persoanelor ce sufera din cauza dependentei.

I: Ce presupune programul de tratament?

R: La Castle Craig, pacientii urmeaza modelul de tratament in 12 Pasi. Programul nostru cuprinde o evaluare cuprinzatoare sub supravegherea unui psihoterapeut si o combinatie de terapii elaborate pentru a ajuta pacientii sa inteleaga mai bine dependenta si sa evite recidiva.

Avem o echipa de specialisti in dependenta capabila sa trateze toate aspectele bolii: fizic, emotional, spiritual si social. Programul nostru de tratament este intensiv si fiecare zi cuprinde prelegeri, terapie de grup si terapie individuala.

Componentele programului nostru sunt:

  • Dezintoxicare
  • Plan personalizat de tratament
  • Terapie individuala
  • Terapie de grup
  • Prelegeri despre dependenta si recuperare
  • Terapii specializate cum ar fi terapia traumei, terapie pentru doliu
  • Terapii complementare: terapie cu tobe, terapie prin arta
  • Exercitiu fizic si fitness
  • Terapie familiala
  • Terapie pentru prevenirea recaderii
  • Aftercare (ingrijire post-tratament)

Printre programele de terapie disponibile in perioada de ingrijire prelungita se numara terapii complementare, training pentru abilitati sociale, training vocational, terapie intensiva pentru prevenirea recidivei, terapie de grup pentru relatii interpersonale, terapie pentru copiii alcoolicilor.

I: Cum e o zi la Castle Craig?

R: O zi tipica la Castle Craig include doua sedinte de terapie de grup, doua prelegeri, terapie individuala, teme terapeutice de la terapeutul personal, intalniri de recuperare, exercitiu fizic si timp liber.

I: Cine ma va ajuta de-a lungul tratamentului la Castle Craig?

R: Pe parcursul programului de tratament personalizat la Castle Craig veti fi sprijiniti si ghidati de catre echipa noastra de specialisti cu experienta in tratarea dependentei.

  • La sosire veti fi intampinati de catre o asistenta medicala ce va prezenta clinica si va ajuta sa va acomodati;
  • In maximum o ora de la sosire va veti intalni cu unul dintre psihiatrii nostri si veti fi apoi consultat/a de medicul nostru rezident, care va verifica conditia dvs. fizica si va decide impreuna cu terapeutul dvs. personal asupra programului de dezintoxicare;
  • Asistentele de la centrul medical va vor ajuta in primele zile si va vor monitoriza conditia fizica;
  • Terapeutul personal va va primi in maximum 24 de ore de la sosire si va incepe orientarea si evaluarea. Terapeutul dvs. va coordona tratamentul, va monitoriza evolutia si va va sprijini pe durata intregului tratament;
  • Departamentul administrativ este la dispozitia dvs. cu ajutor privind orice detaliu despre asigurarea medicala sau chestiuni financiare.

I: Va fi un doctor in tura tot timpul?

R: Un doctor si asistente medicale vor fi la dispozitia pacientilor zi si noapte. Suntem echipati pentru urgente si proceduri de resuscitare.

I: Care sunt calificarile terapeutilor?

R: Toti terapeutii de la Castle Craig sunt pregatiti temeinic. Toti sunt acreditati COSCA (Confederatia Agentiilor de Consiliere din Scotia), au diplome universitare si au acreditari internationale in consilierea dependentei. Terapeutii sunt membri ai echipei clinice si practica lor este indrumata de Directorul Medical.

I: Care sunt acreditarile institutiei de tratament?

R:Clinica Castle Craig Hospital este reglementata de catre autoritatea in domeniul sanatatii din Scotia – Healthcare Improvement Scotland, si primeste inspectii regulate din partea acesteia. Suntem acreditati cu standardul de calitate ISO 9001 pentru toate procedurile medicale, de asistenta, tratament si administrare. Castle Craig este membru al Asociatiei Independente de Sanatate, al Consiliului International pentru Alcool si Dependenta si al Asociatiei Europene de Tratament al Dependentei, a carui fondator este Peter McCann, presedintele Castle Craig. Guvernanta noastra medicala asigura o permanenta dedicare si respectul calitatii.

I: Ce servicii sunt disponibile pentru membrii familiei?

R: Implicam membrii familiei in intregul proces de tratament, adesea chiar inaintea internarii. Oferim terapie specializata pentru pacient si familia/partenerul acestuia. Invitam membrii familiei sa viziteze Castle Craig duminica cand organizam programe pentru familii cu prelegeri educationale, sedinte de terapie familiala si intalniri de self help (auto-ajutor) cum ar fi Al Anon (comunitatea familiilor persoanelor dependente de alcool).

La Castle Craig functioneaza de multi ani un program rezidential pentru familii. Acest program exploreaza efectele dependentei asupra membrilor familiei si problemele ce apar in mod comun in relatiile din cadrul familiei sau intre prieteni si dependent.

I: Cat timp voi sta la Castle Craig?

R:Durata tratamentului la Castle Craig depinde de nevoile individuale ale pacientului. Dezintoxicarea necesita 5-10 zile iar perioada petrecuta in tratament intensiv va fi stabilita impreuna cu psihiatrul dvs. Perioada minima recomandata este de 2 saptamani. Daca este nevoie de ingrijire prelungita, transferul poate fi facut catre unitatea ambulatorie din cadrul spitalului, unde tratamentul dureaza in medie trei luni.

I: Cum platesc?

R:Platile se aranjeaza prin telefon sau email inaintea internarii. Colegii din Departamentul de admisii vor explica acest aspect pe parcursul procesului de internare. Plata se poate face prin telefon sau prin transfer bancar.

I: Ce imbracaminte ar trebui sa aduc?

R: Va sfatuim sa aduceti imbracaminte lejera (smart casual) pentru uzul zilnic.  Imbracamintea si incaltamintea sport sunt recomandate pentru antrenamentul de fitness iar pentru plimbarile pe domeniu este nevoie de incaltaminte rezistenta. Oferim prosoape si servicii de spalatorie pentru pacienti. Va rugam sa aduceti imbracaminte pentru noapte si produse de toaleta.

I: Pot sa primesc vizite sau telefoane de la familie? Pot sa primesc corespondenta?

R: Orarul obisnuit de vizita este duminica de la 13.30 la 18.00, dar in cazuri exceptionale se pot face si alte programari.

Pacientii pot primi si da telefoane intre orele 8.00 si 22.00. Sunt disponibile si telefoane publice. Sfatuim evitarea telefoanelor in prima saptamana de tratament pentru a da pacientilor posibilitatea de a se acomoda la programul de tratament fara presiuni din exterior. Pacientii nu pot folosi telefoane mobile personale pe perioada tratamentului. Accesul la internet este limitat la cateva ore pe saptamana.

Solicitarea informatiilor despre starea pacientilor pot fi adresate asistentei in tura sau terapeutului personal al pacientului.

De asemenea, pacientii pot primi si trimite scrisori. Din motive evidente, pachetele primite trebuie deschise in prezenta unei asistente.

I: Pot fuma?

R:Da. Conform legii privind interiorul locurilor publice, in spatiile interioare din clinica nu se fumeaza, dar am amenajat zone de fumat afara, langa cladirile principale. Oferim terapie pentru renuntarea la fumat celor care doresc sa se lase.

I: Ce se intampla dupa tratament?

R: Castle Craig isi pregateste temeinic pacientii inainte de plecare si terapeutul personal impreuna cu echipa medicala si terapeutica pregatesc un plan personalizat de aftercare (ingrijire post-tratament). Sfatuim pacientii despre consultarile medicale necesare in etapa de urmarire a evolutiei post-tratament.

Doctorii nostri se asigura ca medicul de familie si alti profesionisti implicati in ingrijirea pacientului sunt informati despre plecarea de la Castle Craig si planul de tratament post-externare, pentru a asigura continuarea ingrijirii pacientului.

Participarea in grupuri ca Alcoolici Anonimi sau Narcotici Anonimi imbunatateste sansele continuarii recuperarii. Va vom recomanda comunitatile deja existente in Romania – putine la numar. In cazul pacientilor care nu au acces la un astfel de grup, recomandam continuarea consilierii individuale prin intermediul unuia dintre partenerii nostri.

Organizam anual reuniuni la Castle Craig pentru toti fostii pacienti.