Contactati-ne +44 1721 360 049

Tratarea dependentei cu oxigen si celule stem

January 15, 2013 - Bucuresti

Barocamera Castle Craig

Clinica Castle Craig lanseaza o noua fisa informativa despre terapia cu oxigen hiperbar.

Fisa este destinata medicilor si profesionistilor din domeniul sanatatii, interesati in identificarea de noi forme eficiente si ieftine de tratament.

Castle Craig este prima clinica din Marea Britanie care ofera terapia cu oxigen hiperbar pacientilor aflati in tratament pentru dependenta de alcool si droguri, furnizat de Trustul de Tratament cu Oxigen hiperbar.

Una dintre cele mai extraordinare descoperiri medicale din ultimii ani a fost facuta de cercetatorii de la Universitatea Pennsylvania, SUA, care au demonstrat ca oxigenul hiperbar sporeste productia de celule stem din organism cu aproximativ 800%. Celulele stem ajuta la refacerea tesuturilor organelor afectate, avand un rol fundamental în procesul de vindecare.

Terapia cu oxigen hiperbar poate fi folosita cu succes pentru a trata numeroase afectiuni, printre care diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare, bolile hepatice, comotiile cerebrale si dependenta de alcool si droguri.

Tratamentul cu oxigen hiperbar reprezinta utilizarea medicala a oxigenului intr-o camera cu o presiune a aerului mai ridicata decat presiunea atmosferica. Pacientii respira oxigen pur prin intermediul unei masti, timp de o ora. Astfel, are loc cresterea nivelului de oxigen din sange,  celulele stem sunt generate mult mai rapid iar tesuturile deteriorate se vindeca pe cale naturala

Conform Trustului de Tratament cu Oxigen Hiperbar, oxigenul este transportat de catre celulele rosii catre intregul organism, imbunatateste capacitatea celulelor albe de a distruge bacteriile si reduce umflaturile. Oxigenul hiperbar ajuta la dilatarea vaselor de sange si la patrunderea mai rapida a oxigenului în zonele vatamate. In SUA, acesta este utilizat si ca tratament cosmetic, imbunatatind aspectul tenului prin stimularea  productiei de colagen.

Oxigenul hiperbar contribuie la accelerarea procesului de dezintoxicare a organismului in cazul persoanelor ce sufera de boala dependentei. De asemenea, stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste somnul si regenereaza tesuturile lezate ale ficatului bolnav si creierului.

Peter McCann, presedintele Trustului de Tratament cu Oxigen hiperbar (Hyperbaric Oxygen Treatment Trust) si al clinicii Castle Craig afirma ca “in comparatie cu metodele conventionale, tratamentul hiperbar reduce la jumatate timpul necesar pentru dezintoxicarea organismului.”

Chiar daca acest tratament este ieftin, usor de administrat si se aplica larg in domenii precum cel sportiv, aviatic si militar, aceasta terapie este prea putin cunoscuta la nivel mondial.

Note pentru editori:

  • Acest material a fost redactat de Rupert Wolfe Murray, PR si reprezentant Castle Craig in Europa. Rupert Wolfe-Murray locuieste in Bucuresti si poate fi contactat prin telefon la 0758 086 555 sau prin email la wolfemurray@gmail.com.