Contactati-ne +44 1721 360 049

Viata dupa dependenta

July 16, 2013 - Bucuresti

Clinica Castle Craig  lanseaza doua clipuri video scurte, care demonstreaza ca alcoolicii si dependentii de droguri pot aduce contributii valoroase societatii.

Primul clip (1’52”) il prezinta pe Mark Abrami, terapeut specializat in dependenta la Spitalul Castle Craig, care descrie aportul pozitiv pe care persoanele cu probleme de dependenta il pot avea in societate dupa recuperare. Abrami a suferit de alcoolism inainte de a se vindeca si a urma studii de specialitate in tratamentul dependentei in Scotia. El spune ca “dependenta creaza somaj”, in timp ce recuperarea duce la educatie, training si specializare profesionala.

Cel de-al doilea clip (4’05”) reprezinta marturia lui Louise C.o femeie de afaceri de succes din Scotia, care si-a asumat adevarul, intelegand ca dependenta este o boala fatala. De aceea, a urmat tratament rezidential si de atunci, a castigat mai multe premii nationale pentru managementul propriului business de succes.

Impactul economic al dependentei

Dependenta de droguri sau alcool are un impact devastator asupra indivizilor, familiei si economiei. Potrivit acestui raport, dependenta de droguri si alcool costa statele membre ale Uniunii Europene 110 bilioane de euro in fiecare an pentru a acoperi costuri in sistemul de sanatate, costuri legate de infractiuni, prevenire si zile de concediu pentru angajatii cu probleme. Din pacate, Romania sufera din cauza lipsei de intelegere a fenomenului dependentei. Una din cele mai comune prejudecati este aceea conform careia alcoolicii si dependentii de droguri nu au niciun viitor.

“Speram ca aceste scurte clipuri video sa aduca dependenta in atentia publica in Romania, alaturi de o intelegere corecta a problemei” spune Rupert Wolfe Murray, reprezentantul Castle Craig in Romania.“In special, ne dorim ca oamenii sa inteleaga ca dependenta nu este capat de drum, nu inseamna sfarsitul. Multe persoane isi distrug vietile din cauza abuzului de alcool sau droguri, dar multi din cei care urmeaza un program de recuperare in 12 Pasi capata o noua energie pe care o pot investi intelept.”