Contactati-ne +44 1721 360 049

Primul training din Romania dedicat ingrijirilor de tip rezidential

March 26, 2013 - Bucuresti

ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor), organizatie cu o experienta relevanta in domeniul prevenirii si tratamentului abuzului si dependentei de substante psihoactive a organizat la Bucuresti primul training dedicat ingrijirilor de tip rezidential pentru persoanele cu probleme de dependenta si consum abuziv de alcool sau droguri.

Evenimentul, realizat in colaborare cu prestigioasa institutie Castle Craig, una din cele mai reputate comunitati terapeutice din Europa, a avut loc sambata 13 aprilie si duminica 14 aprilie.

Training-ul, tinut de terapeuti de la clinica Castle Craig specializati in tratarea dependentei, a fost structurat pe doua sectiuni distincte, desfasurate in paralel:

  • Ingrijiri psihologice complexe in serviciile de tip rezidential – Aceasta sectiune, prezentata de Dr. Glynis Read (Training Manager la Castle Craig) a acoperit specificul interventiilor psihologice/psihoterapeutice pentru persoanele dependente de substante, realizate in cadru rezidential si a oferit posibilitatea participantilor de a invata tehnici si modalitati de lucru eficiente in tratamentul psihoterapeutic al dependetelor.
  • Teoria si practica artelor plastice cu persoanele cu probleme legate de consumul de substante – Aceasta sectiune a constat intr-un maraton experiential (art-class) sustinut de Ingrid Christie, artist-rezident la Castle Craig, unde se ocupa de sedintele grupului de arta, ajutand pacientii sa se exprime cu ajutorul picturii.

La training au participat persoane cu experienta profesionala anterioara in domeniul tratarii dependentelor de substante, precum si cei interesati de posibilitatea de a implementa la locul lor de munca actual tehnicile si abilitatile deprinse in cadrul acestei formari.

Rupert Wolfe Murray, reprezentantul Castle Craig in Europa, relateaza: “Trainingul a fost foarte reusit: atat participantii au fost incantati sa poata descoperi si invata despre consacratul Model de tratament rezidential Minnesota; cat si trainerii s-au bucurat de publicul roman receptiv. Glynis Read si Ingrid Christie au vizitat centrul vechi al Bucurestiului si au admirat arhitectura. Au fost placut impresionate, laudand mancarea si atitudinea prietenoasa a oamenilor.”

Evenimentul a fost sustinut de Heineken Romania, in cadrul proiectului AlcoHelp, o platforma online pentru prevenirea si tratamentul abuzului si dependentei de alcool.