Contactați-ne +44 1721 360 049

Recomandari pentru un Craciun si An Nou cumpatate

December 21, 2012 - Bucuresti

Pentru ca suntem in plin sezon festiv, iar sarbatorile de Craciun si An Nou sunt pentru romani un prilej de sarbatoare imbelsugata, de unde nu lipsesc bauturile alcoolice tari, Castle Craig Romania va transmite cateva recomandari utile pentru a petrece alaturi de cei dragi intr-un mod sanatos.

Clinica Castle Craig pentru tratarea dependentei de alcool, droguri si jocuri de noroc recomanda atentie sporita la consumul de alcool si orice alte substante chimice. Cu precadere in preajma sarbatorilor se inregistreaza cazuri de intoxicatii cu substante necunoscute sau excese alimentare ce duc la afectiuni digestive grave.

Directorul Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti a declarat ca anul trecut in perioada Craciunului au fost mai mult de 1800 de apeluri de urgenta, din care 11 zilnic pentru intoxicatii cu substante necunoscute. De asemenea, a crescut considerabil numarul de solicitari in situatii de depresie si sinucideri.

Adesea, oamenii inteleg gresit notiunea de a “se simti bine” si recurg la comportamente compulsive, abuz de alcool si excese alimentare. Potrivit datelor statistice, romanul cheltuie in medie 1000 de lei pe familie pentru sarbatorile de iarna si 500 de lei pentru masa de Craciun. Castle Craig sustine stilul de viata sanatos si de aceea, a pregatit cateva explicatii si recomandari pentru sarbatorile de iarna:

  • Consumul unei cantitati mari de alcool in timp scurt este foarte periculos pentru sanatate.  Chiar daca spre deosebire de proteine, alcoolul furnizeaza mai multa energie (7 kcal/g, fata de doar 4 kcal/g in cazul proteinelor), pe termen lung duce la deshidratare, iar riscurile pentru sanatate sunt incomparabil mai mari. De accea, se recomanda consumul cu moderatie. In general, barbatii ar trebui sa serveasca maximum 3-4 unitati de alcool pe zi, iar femeile 2-3 unitati pe zi. O unitate este egala cu 10 ml de alcool pur, echivalentul unui pahar de bere sau vin.

  • Adoptati comsumul cumpatat de alimente greu digerabile, cum ar fi preparatele traditionale din carne de porc. Se recomanda consumul acestora in timpul zilei si nu la masa de seara. Alegeti prepararea produselor prin fierbere, coacere sau grill, in detrimentul prajirii.

  • Alimentatia trebuie sa fie cat mai echilibrata si diversificata, incluzand cereale, legume, fructe si lactate in cantitati de minimum 300-500 g fiecare, zilnic.

  • Se recomanda un consum de lichide de minimum 1,5 l pe zi (cele mai indicate fiind apa si ceaiul), alaturi de 30 de minute de exercitiu fizic zilnic, cel mai sanatos fiind mersul pe jos.

Daca insa constatati ca anumiti membri ai familiei dvs, prieteni sau colegi sunt incapabili sa isi controleze nivelul de consum de alcool sau alte substante chimice daunatoare, in ciuda insistentei ca detin acest control, cel mai bine este sa va adresati unui specialist. Negarea este cel mai puternic semn al instalarii dependentei. Singura solutie prin care un dependent poate sa-si exercite controlul asupra substantei este sa opreasca definitiv consumul.

Rupert Wolfe Murray, reprezentantul Castle Craig in Romania declara: “Sunt atatea argumente bune ca sa te lasi de baut si atat de putine motive sa cedezi exceselor din Decembrie la petrecerile de la birou, sarbatorile de Craciun si Anul Nou. Majoritatea oamenilor nu planuiesc sa bea atat de mult in aceasta perioada a anului, dar tindem sa cadem prada conventiilor si traditiilor Craciunului. Unul din doctorii nostri mi-a spus acest citat relevant din Grecia Antica: <Nu exista otrava. Numai o doza otravitoare.>”

Castle Craig Romania va ureaza Sarbatori Fericite!

Persoana de contact:

Rupert Wolfe-Murray 
Reprezentantul European al Castle Craig
Telefon:   0758 086 555
Email:     info@castlecraig.ro
Website: www.castlecraig.ro
www.executive-rehab-guide.co.uk
Social media: Google +  YouTube Vimeo