Contactati-ne +44 1721 360 049

Parteneriat intre Castle Craig si PsyMotion

May 11, 2012 - Bucuresti

Tratamentul dependentelor la cel mai inalt standard european de acum si pentru Romania

Putini sunt cei care stiu ca dependenta este o conditie permanenta, asimilabila cu o afectiune cronica. Persoanele afectate de dependenta, indiferent daca vorbim despre alcool, droguri sau jocuri de noroc, nu sunt persoane cu probleme de moralitate si nu este vorba de viciu sau lipsa de vointa.

Actual in Romania, situatia celor afectati de dependente, dar si a famililor acestora este una extrem de dificila pe de o parte datorita numarului insuficient profesionisti specializati cu adevarat in tratamentul dependentelor, dar si a conditiilor precare cu care se confrunta pacientii internati in spitalele sau centrele de tratament si recuperare din Romania.

Venind in intampinarea cerintelor de tratament cu eficienta maxima, PsyMotion – singura clinica privata din Romania specializata in tratamentul dependentelor de substante si comportamentale, a incheiat un parteneriat cu Castle Craig Hospital – cel mai mare centru de tratament a dependentelor din Marea Britanie si unul dintre cele mai mari din Europa. Parteneriatul a fost conceput si dezvoltat ca urmare a preocuparii de a oferi romanilor accesul la servicii de tratament la cele mai performante standarde actuale.

Tinand cont de faptul ca oamenii sunt diferiti, solutia oferita de noi are la baza conceptul de a oferi cu adevarat tratamentul potrivit pentru fiecare individ in parte si este o sinteza a tot ce e mai bun in acest moment in tratamentul dependentelor, in materie de terapie si medicatie.

Initial are loc o evaluare riguroasa si complexa care are loc la clinica PsyMotion si care este esentiala pentru a ne asigura ca internarea la Castle Craig Hospital este cea mai buna solutie.

Localizat in Scotia pe un domeniu de 20 de ha, Castle Craig Hospital are 27 de terapeuti, o capacitate de 110 paturi si nu in ultimul rand o experienta de peste 25 de ani in acest domeniu.

Pentru a oferi un tratament eficient, la Castle Craig se abordeaza toate aspectele care ajuta la recuperarea fizica si psihica a pacientilor: terapie individuala si de grup, medicatie, terapie cu oxigen sub presiune (hyperbaric oxygen therapy), alimentatie, sport, relaxare, art-terapie. Toate acestea vizeaza reechilibrarea persoanei afectata de dependenta, dar si formarea unei imagini de sine pozitiva, absolut necesara pentru procesul de recuperare.

Implicarea familiei in tratamentul pacientului este vitala pentru mentinerea rezultatelor pe termen lung. Apeland la consilierea oferita de profesionistii de la PsyMotion, membrii familiei pot intelege care sunt aspectele specifice dependentei, cu ce se confrunta persoana afectata, dar si cum pot sa o ajute cand se intoarce acasa si ce pot sa faca atat pentru acesta cat si pentru ei insisi.

Terapia post-spitalizare este o parte extrem de importanta a intregului tratament. Odata intorsi in tara, la PsyMotion pacientii au asigurat suportul necesar pentru mentinerea abstinentei. Profesionistii de la PsyMotion au o relatie speciala cu fiecare pacient in parte si sunt o resursa de sprijin permanent in viata acestora. Pentru terapeutii nostri este important ce se intampla cu viata pacientilor lor pe termen lung, iar acestia pot sa vina si sa primeasca consiliere de la terapeutul lor pentru orice problema cu care se confrunta.

Pentru mai multe informatii:

Rupert Wolfe Murray
European Representative
Telefon: 0745 801 896
E-mail: info@castlecraig.ro
Website: www.castlecraig.ro
Social media: Google +  YouTube Vimeo