Contactati-ne +44 1721 360 049

O noua sursa de informare despre dependenta

October 8, 2012 - Bucuresti

Clinica britanica de top – specializata in tratamentul dependentei – işi lanseaza site-ul in limba romana

Castle Craig, cea mai mare clinica pentru tratamentul dependentei din Marea Britanie, isi lanseaza site-ul cu informatii in limba romana despre dependenta de alcool, droguri şi jocuri de noroc.

Cu o structura complexa, site-ul se adreseaza doctorilor, psihologilor, managerilor de resurse umane, companiilor de asigurari de sanatate, presei, dar cel mai important, romanilor cu probleme de dependenta si familiilor acestora.

Spitalul Castle Craig este cel mai mare centru de tratament  pentru dependente din Marea Britanie. Situat la sud de Edinburgh, pe un domeniu de 20 de hectare de parc natural si padure, pacienti din toata Europa vin pentru tratament specializat in lupta cu dependenta.

Dependenta de alcool, jocuri de noroc si droguri (inclusiv etnobotanice) reprezinta o problema in toate tarile membre ale Uniunii Europene, dar Romania este un caz special din cauza lipsei acute de informatii si servicii disponibile.

“Multi oameni nu ştiu ca dependenta este o boala” afirma Rupert Wolfe Murray, reprezentantul Castle Craig in Europa Centrala si de Est. “Abordarea corecta a dependentei ca boala” continua Wolfe Murray, este aceea prin care “dependentul si familia sa pot sa nu se mai invinovateasca pentru ceva ce nu pot controla (la fel cum o persoana ce sufera de diabet nu isi poate controla boala).”

Romania este a doua tara europeana unde Castle Craig si-a stabilit o reprezentanta, in primul rand din cauza informatiilor si serviciilor sarace si in al doilea rand datorita nevoii intense pentru un astfel de serviciu complet.

“Desi putini ca numar, si Romania are profesionisti competenti in tratamentul dependentelor, insa problema cu care se confrunta acestia este lipsa resurselor. In consecinta, acestia nu pot oferi pacientilor toate metodele si instrumentele pe care le considera eficiente. Avantajul celor de la Castle Craig consta in gama larga de servicii necesare si benefice in lupta cu dependenta, oferind astfel posibilitatea reala de a individualiza programul de tratament. Nu in ultimul rand, trebuie tinut cont de valoarea experientei lor de peste 20 de ani in a trata cu rezultate foarte bune, un numar mare de pacienti cu dependente.” subliniaza Dr. Psihiatru Gabriel Cicu, Directorul Medical al clinicii PsyMotion

Noul site raspunde tuturor acestor necesitati prin furnizarea de date importante despre dependenta si despre modelul de tratament specific metodei celor 12 Pasi. “Pana acum, Castle Craig a tratat cu succes pacienti din Romania. Urmarim ca prin intermediul noului site sa oferim serviciile noastre de tratament la standarde inalte, cat mai multor romani. Costurile de tratament sunt ridicate, dar nu mai ridicate decat cele ale continuarii dependentei“, conchide Wolfe Murray.

Cateva exemple de pagini relevante ale noului site:

Contact pentru presa:

Nume:          Rupert Wolfe Murray, Central and East European Representative
Office:          Str. Dionisie Lupu, nr 50, Bucuresti
Telefon:        0745 801 896
E-mail:         wolfemurray@gmail.com

Informatii pentru editori: