Contactati-ne +44 1721 360 049

Castle Craig tratează dependența de tranzacții cu criptovalută ca Bitcoin

June 24, 2018 - București

Clinica britanică specializată în tratarea dependenței Castle Craig a fost prima care a atras atenția asupra adicției la tranzacții cu criptovalută

Înainte ca centrul de tratare a dependenței Castle Craig din Marea Britanie să publice un comunicat de presă despre această problemă, termenul “dependența de tranzacții cu criptovalută” nu era cunoscut în domeniul medical.

Știrea a fost inițial preluată de Agence France Presse, care distribuie informații în toată lumea.

Peste 600 de canale media din toată lumea au preluat comunicatul – cum ar fi: BBC, Sky News, the Wall Street Journal și cel mai mare canal de știri din China.

Aici găsiți o lista scurtă a articolelor publicate pe acest subiect.

Castle Craig Oferă Tratament pentru Dependența de Tranzacții cu Criptovalută

Castle Craig a primit mai multe cereri de informații despre dependența de tranzacții cu criptovalută ca Bitcoin. În ultimul an, la clinica britanică au fost tratați cu succes patru pacienți cu această problemă.

Simptomele “cripto-dependenței” – cum ar fi căutatul constant de prețuri Bitcoin pe internet sunt asemănătoare cu simptomele caracteristice dependenței de jocuri de noroc online.

Persoanele care suferă de o dependență de tranzacționarea cu criptovalută pot fi tratate într-un program specializat de tratare a dependenței de jocuri de noroc la clinica Castle Craig. Acest program funcționează de peste 20 de ani.

Informare despre Riscurile Dependenței de Tranzacții cu Criptovalută

Pentru a informa publicul despre cripto-dependență, Castle Craig a realizat o fișă cu întrebări frecvente, deoarece consultanții care se ocupă de preluarea internărilor la Castle Craig au observat că foarte puțini oameni știu cum funcționează cripto-valutele ca Bitcoin sau faptul că tranzacționările compulsive pot produce dependență

Așa cum se întâmplă în cazul jocurilor de noroc online sau la mașinile de joc, tranzacțiile cu criptovalută promit câștig imediat, însă prezintă risc extrem de ridicat la faliment și tentative de suicid. Consiliul Național pentru Probleme cu Jocurile de Noroc din Marea Britanie estimează că una din cinci persoane dependente de jocurile de noroc vor încerca să se sinucidă – acest procent fiind mai mare decât cele înregistrate în cazul oricăror alte dependențe.

Riscul pentru tineri

Cripto-dependența și alte tipuri de adicții la jocurile de noroc ar putea fi “următorul nivel”  pentru tinerii care au deja probleme cu consumul compulsiv de jocuri online sau alte programe pe internet.

Chris Burn, terapeut senior specializat în dependența de jocuri de noroc precizează:

“Numărul ridicat de tineri dependenți de jocurile pe internet se poate transfera ușor la activități de jocuri de noroc cum ar fi tranzacțiile cu criptovalută, pentru că există numeroase asemănări: fascinația, disponibilitatea online 24/7, evadarea din realitatea cotidiană; plus oportunitatea de a câștiga ușor sume mari.“

“Cred că vom vedea cum acest tip de adicție va prolifer,” adaugă Chris.

Dacă credeți că e posibil ca dvs. Sau cineva apropiat să sufere de probleme cu tranzacționarea compulsivă de cripto-valută sau alte tipuri de tranzacționări, ne puteți contacta direct la clinica Castle Craig din Marea Britanie. (La cerere, oferim informații și în limba română.) Liniile noastre telefonice sunt deschise 24/24, 7 zile pe săptămână.

Note pentru Editori

Mai multe informații în limba engleză despre dependența de tranzacționări cu criptovalută, găsiți la următoarele linkuri:

Pentru mai multe informații, trimiteți un email la R.Wolfemurray@castlecraig.co.uk sau să sunați la +44 747 138 1973.