Cele 5 stadii ale suferintei

Unii dintre pacienti ajung la noi cu probleme nerezolvate legate de pierderi sau doliu, care au condus sau au contribuit la dezvoltarea dependentei. Noi ii invatam pe pacienti despre cele cinci etape ale suferintei sau doliului (Negare, Furie, Negociere, Depresie, Acceptare), pentru ca ei sa poata intelege sigestiona aceste emotii relationate cu suferinta.

Este important sa parcurgem un proces natural al suferintei, care in cele din urma va determina acceptarea si incheierea ciclului durerii resimtite in urma pierderii.

Cum functioneaza terapia pierderii?

Suferinta poate cauza simptome specifice tulburarii de stres post-traumatic. De aceea, tratam astfel de cazuri in cadrul grupului de terapie a traumelor, in sedinte de terapie individuala si utilizand terapia cognitiv-comportamentala si terapia desensiblizarii si reprocesarii prin miscarile oculare.

Intelegerea doliului si a dependentei

Doliul reprezinta un ansamblu complex de emotii intenseEste importanta parcurgerea unui proces natural de suferinta, care in cele din urma va determina acceptarea si incheierea durerii resimtite in urma pierderii. Doliul este si un posibil declansator al recaderii, motiv pentru care ii invatam pe pacienti cat de importanta este deplangerea pierderii fara apelul la alcool sau droguri.

“Le multumesc tuturor terapeutilor care m-au ajutat sa ma impac cu moartea sotiei mele iubite. Va multumesc din adancul inimii.”
Robert

Suferinta poate sa apara nu numai dupa decesul unei persoane dragi, dar si dupa divort, despartire, avort, infarct, handicap, schimbarea locuintei sau pierderea locului de munca.